Instalatii GPL

INSTALATII GPL IN LUME

GPL (gaz petrolier lichefiat) este al treilea cel mai popular combustibil in lume cu aproximativ 30 miloane de autoturisme care utilizeaza acest combustibil alternativ. Tarile cu cele mai multe autoturisme care ruleaza pe GPL sunt: Italia,  Polonia, Coreea de Sud, Turcia si Australia.

„Polonia este cea mai de succes piata de GPL din Europa. In 2012, existau  2,500,000 autoturisme care utilizau instalatii GPL.

Italia este una dintre primele tari din lume care a introdus instalatii GPL in Europa, in 1950. Cu peste 1,000,000 autoturisme, Italia este a doua piata de GPL din Uniunea Europeana. Incepand din 2008, General Motors a vandut 2 treimi din autoturisme echipate cu instalatii GPL din fabrica”.

Sursa:  http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas

In Romania se monteaza anual intre 15.000-20.000 instalatii GPL, din estimarile proprii, aproximativ 160.000 autoturisme ruleaza pe GPL.

Tot mai multi producatori de autoturisme  isi concentreaza eforturile  in directia productiei de motoare ecologice, una dintre solutii fiind echiparea cu GPL direct din fabrica: Dacia Renault, Opel, Subaru, Fiat, Skoda, Toyota, Volvo.

Mentalitatea conform  careia instalatia GPL duce la uzura prematura a motorului este total gresita. Studiile au demonstrat ca GPL protejeaza mai mult motorul decat benzina datorita arderii aproape complete (99% fata de 86% benzina) si a emisiilor de noxe reduse cu 40-50% comparativ cu motorul pe benzina.

Instalatia GPL dispune de sisteme de protectie la impact strict verificate si omologate la nivel international, fiind mult mai sigura decat  benzina.

Astfel, rezervorul GPL este realizat din otel special,  tratat  impotriva fisurilor  in caz de accident, fiind de 20 ori mai rezistent decat rezervoarele pe benzina. Aceste rezervoare GPL impiedica umplerea la mai mult de 80% din capacitate, asigurandu-se o perna de aer pentru dilatarea gazului.

 

 

Informatii Clienti
Suport Tehnic0727085899
Informatii Generale0721371145

Pierderi utilizand benzina

Pret Benzina:lei/litru
Pret GPL:lei/litru
Consum Benzina:L/100km
Rulaj lunar:km/luna
Pierderi Lunare LEI1000

Parerile Clientilor

Am recomandat service-ul si serviciile Supergaz si altor persoane pentru promptitudine si raportul calitate-pret corect. De asemenea, am fost multumit si de personalul service-ului.
Dacia Logan- verificare 45.000 km

- Marian Bucsan, Alexandria

Am ales instalatia GPL Zenit PRO pentru functia de autoadaptare si pentru economia calculata de mine la aproximativ 4000 lei/an din diferenta de pret benzina-GPL. Autoturismul ruleaza suprinzator de bine pe GPL, fara diferente sesizabile la trecerea de pe benzina pe GPL si invers.

- Ovidiu Bordea, Bucuresti, Volvo XC 70

Mi-am atins obiectivul de a face economie in buzunar cu instalatia GPL si sunt multumit.
Sunt surprins de promptitudinea si profesionalismul baietilor din service in ceea ce priveste serviciile postvanzare. Ne revedem curand la urmatoare revizie, deoarece parcurg multi km lunar.

Renault Kangoo-revizie 15.000 km
Data montaj: 16.04.2014

- Moraru George, Bucuresti