Instalatii GPL

INSTALATII GPL IN LUME

GPL (gaz petrolier lichefiat) este al treilea cel mai popular combustibil in lume cu aproximativ 30 miloane de autoturisme care utilizeaza acest combustibil alternativ. Tarile cu cele mai multe autoturisme care ruleaza pe GPL sunt: Italia,  Polonia, Coreea de Sud, Turcia si Australia.

„Polonia este cea mai de succes piata de GPL din Europa. In 2012, existau  2,500,000 autoturisme care utilizau instalatii GPL.

Italia este una dintre primele tari din lume care a introdus instalatii GPL in Europa, in 1950. Cu peste 1,000,000 autoturisme, Italia este a doua piata de GPL din Uniunea Europeana. Incepand din 2008, General Motors a vandut 2 treimi din autoturisme echipate cu instalatii GPL din fabrica”.

Sursa:  http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas

In Romania se monteaza anual intre 15.000-20.000 instalatii GPL, din estimarile proprii, aproximativ 160.000 autoturisme ruleaza pe GPL.

Tot mai multi producatori de autoturisme  isi concentreaza eforturile  in directia productiei de motoare ecologice, una dintre solutii fiind echiparea cu GPL direct din fabrica: Dacia Renault, Opel, Subaru, Fiat, Skoda, Toyota, Volvo.

Mentalitatea conform  careia instalatia GPL duce la uzura prematura a motorului este total gresita. Studiile au demonstrat ca GPL protejeaza mai mult motorul decat benzina datorita arderii aproape complete (99% fata de 86% benzina) si a emisiilor de noxe reduse cu 40-50% comparativ cu motorul pe benzina.

Instalatia GPL dispune de sisteme de protectie la impact strict verificate si omologate la nivel international, fiind mult mai sigura decat  benzina.

Astfel, rezervorul GPL este realizat din otel special,  tratat  impotriva fisurilor  in caz de accident, fiind de 20 ori mai rezistent decat rezervoarele pe benzina. Aceste rezervoare GPL impiedica umplerea la mai mult de 80% din capacitate, asigurandu-se o perna de aer pentru dilatarea gazului.

 

 

Informatii Clienti
Suport Tehnic0727085899
Informatii Generale0721371145

Pierderi utilizand benzina

Pret Benzina:lei/litru
Pret GPL:lei/litru
Consum Benzina:L/100km
Rulaj lunar:km/luna
Pierderi Lunare LEI1000

Parerile Clientilor

Nu am avut probleme, instalatia GPL functioneaza in parametrii. Nu este prima masina la care am montat instalatie GPL la Supergaz si am fost foarte multumit.Opel Astra- revizie 15.000 km
Data montaj:21.05.2014

- Dona Dumitru, Bucuresti

Am montat instalatie GPL Zenit PRO pe Mercedes in urma cu 2 ani zile. Pot spune cu sinceritate ca functioneaza perfect si ca nu se simte diferenta la trecerea de pe GPL pe benzina. Baietii din service-ul Supergaz sunt receptivi si prompti in rezolvarea problemelor.
Recomand instalatiile GPL si echipa Supergaz deoarece reprezinta un beneficiu atat material cat si pentru mediul inconjurator.

Mercedes Benz- revizie instalatie GPL 45.000 km
Data:24.02.2014

- Sora Ionut, Bucuresti

Am montat instalatie AGC Compact cu rezervor toroidal pentru a utiliza in continuare la maxim spatiul din portbagaj. Jos palaria pentru montajul profesionist realizat si pentru revizii. Am omologat instalatia la RAR, acest lucru oferandu-mi siguranta ca am facut alegerea potrivita cand am ales acest service gpl.

Daewoo Cielo- revizie 15.000 km

- Dumitru Marin, Bucuresti